Колаж You tube, actualno  Известен наш доцент изпъкна с прелюбопитен коментар за

...
Колаж You tube, actualno  Известен наш доцент изпъкна с прелюбопитен коментар за
Коментари Харесай

Доц. д-р Александър Христов: Стилистиката на Радев е тип България на три морета

Колаж You tube, actualno  

Известен наш доцент изпъкна с прелюбопитен коментар за президента.

Президентът Румен Радев направи придвижване към стилистика вид " България на три морета “. Това съобщи в предаването  " България, Европа и светът на фокус "  на Радио " Фокус "  комуникационният специалист - доцент доктор Александър Христов, който е председател на Българска асоциация на PR организациите, написа ruse24.bg.

" Тази стилистика е присъща за едни избрани кръгове, някои ги назовават националистически, консервативни. Причината може би е обвързвана с това, че той е човек, който евентуално търси или ще търси някаква своя политическа легитимация за по-нататък. Но този метод на говорене, тази стилистика и послания, които той насочва, от ден на ден и повече се приближават до метода, по който приказват политически сили от ранга на " Възраждане “. Дали тази позиция и този метод е обвързван с позицията му във връзка с Русия? Може би по-скоро е някаква форма на равноправност, само че той тази позиция във връзка с Русия, този рупор на съветското въздействие в България,  го има още от преди 2020 година ", разяснява Христов и акцентира, че войната е посочила неговата същинска същина.

" Комбинирано със засилващото се националистическо говорене, въпреки че националистическо не е прецизен термин, метафорично казано - " България на три морета “, и по всичко проличава, че той ще продължи да насочва сходни послания ", счита специалистът.

Той добави, че намира за парадоксалното това, че с продължаването на по думите му безумна война говоренето се втвърдява и ожесточава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР